FAQ


Familj / gravid


Om man vill fotograferas, hur går man till väga?

Börja med att skicka ett mail via kontaktformuläret, så kan vi spåna på idéer och datum tillsammans.

Vad ska jag ha på mig?

Vad du än känner dig bekväm i, vill du klä upp dig, vara i vardagskläder eller vara avklädd är helt upp till dig. Jag rekommenderar jordnära toner, och att man håller sig till omönstrade plagg utan synliga loggor. Jag hjälper gärna till och guidar dig i klädval. Jag har även kläder man kan få låna.

Var är vi?

Vi kan till exempel vara i din hemmamiljö, så att bilderna får er egna prägel. Vi kan även vara utomhus, hela eller delar av fotograferingen.

Kostar det olika beroende på gravid, amning eller familj, och hur många vi är?

Nej, du kan välja att vara helt själv, eller ta med dina barn/partner, ni bestämmer upplägget helt och priset är detsamma.

Hur lång tid tar det att få bilderna?

Jag strävar alltid efter att leverera så fort jag kan, men generellt försöker jag ha bilderna klara inom 2 veckor.

Vad händer om någon av oss blir sjuk?

Då bokar vi om till senare datum utan extra kostnad.Bröllop


Vad ingår i de olika paketen?

Paketen är gjorda efter antal sammanhängande timmar och det är ni som bestämmer vad som ska rymmas i dem.

Kan jag skräddarsy paket?

Absolut, hör av dig om ert upplägg så anpassar vi.

Tar du uppdrag i hela Sverige?

Ja jag reser gärna, även utanför Sveriges gränser.

Filmar du också?

Jag fokuserar på stillbild, men vill man lägga till en extra videograf går det bra, kontakta mig för offert.

Vad händer om kameran åker i backen under bröllopsdagen?

Jag har alltid med en extra kamera, flera objektiv, extra batterier och minneskort, för att försäkra er om att ni garanterat får bilder från er stora dag.

Hur lång tid tar det innan vi får bilderna?

Jag strävar efter att ha de klara inom 3 veckor. Ni får alltid 5 färdigredigerade bilder veckan efter bröllopet som ni kan dela med er på sociala medier, använda till tackkort osv.

Vad är det som görs på bilderna efter fotograferingen?

Det är nu andra halvan av jobbet påbörjas. Bilderna backupas, görs urval på, framkallas digitalt till fina toner, görs ett ytterligare urval, rätas upp, beskärs, och därefter går jag igenom varje enskild bild så att den håller hög nivå.

Varför kostar bröllopsfotografer som de gör?

Har skrivit om det här.

Hur går en bokning till?

Skicka ett mail och hör om ert datum är ledigt, vi pratar och kommer fram till hur många timmar ni vill boka. Efter det skriver vi ett bokningsavtal, och ni får en faktura på 25% av bokningsavgiften som garanterar ert datum. Ni får sen min bröllopsguide med tips inför planeringen och fotograferingarna. När bröllopet närmar sig har vi ett digitalt eller fysiskt planeringsmöte kring närmare detaljer.

Vad händer om bröllopet skulle bli inställt?

Görs avbokningen fram till en månad innan bröllopet betalas bokningsavgiften tillbaka, efter det erhåller jag avgiften. Ombokningar av datum görs kostnadsfritt.

Vad händer om fotografen blir sjuk?

Om något skulle hända mig har jag ett brett kontaktnät av fotografer jag kan vända mig till och få en ersättare. Det går till så att jag snabbt hör med mina nätverk och frågar vilka är lediga det datumet, samlar in deras portfolios och vidarebefodrar till paret som får välja ersättare.

Varför har bröllopsfotografer inte en förutbestämd vikarie vid ev sjukdom?

En bröllopsfotograf har många bokade bröllop under ett år, skulle man ha en stand by fotograf redo att hoppa in på alla dessa datum skulle man behöva betala jourfotografen för uteblivet jobb för dennes del. För det skulle behöva vara en bröllopsfotograf, som är lika bra på bröllopsfoto som en själv, som väljer bort jobb alla dessa datum. Hittills har jag aldrig varit med om att de fotografer som sökt vikarier i sista stund inte skulle ha hittat det.

Vi är inte vana att stå framför kameran, kommer det gå bra ändå?

Absolut, så gott som inga av mina kunder har stått framför kameran förut. Jag guidar er genom fotograferingen med både poserade bilder och ger er små uppgifter att göra för att få till de fina levande ögonblicksbilderna. Tro mig, tiden kommer flyga förbi snabbt och ni kommer inte behöva stå sysslolösa.Har du några andra frågor är du välkommen att höra av dig så återkommer jag till dig snarast.